Recept jsem dostala přímo od paní domu, kde jsme byli na večeři. Sice je od její maminky, která pochází ze Sicílie, ale večeřeli jsme  v Kalábrii.

Středně velký lilek se omyje a osuší.

Podélně se nakrájí plátky asi 3-4 mm silné. Plátky se nasolí z obou stran a nechají půl hodiny vypotit na ubrousku.

Poté se osuší a na pánvi z obou stran osmaží na olivovém oleji dozlatova. Opečené se přendají do misky.

Uvaří se těstoviny /penne, můžou být i spaghetti/ „al dente“.

Na pánvi, kde se smažil lilek, se osmaží nadrobno nakrájená cibule /červená/ a 4 stroužky česneku, přidají se pokrájené plátky lilku, rajčatový protlak /krájená rajčata z konzervy, sugo/, 2-3 feferonky, pepř, sůl, oregano, bazalka a za stálého míchání se prohřeje.

Promíchá se s uvařenými těstovinami.

Dobrou chuť!