greens-266560_1920Ještě se vracím do Kalábrie a musím si koupit něco na cestu – červenou cibuli, která je tady asi nejlepší na světě. Červené hrozny cibule visí na každém kroku, z každého balkonku a v každé restauraci.

Je slaďounká i štiplavá zároveň. A tak se tady používá do spousty pokrmů.

Přidávám jí ke špagetám, k zelenině, k masu, ale úžasná je plněná.

CIPOLLE DI TROPEA

Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli oloupeme, seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky /necháme asi 3-4 vnější slupky/. Takto vydlabané cibule vaříme 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a osušíme.

Vydlabané vnitřky cibulí nasekáme najemno a osmahneme na olivovém oleji, přidáme pokrájenou pancettu a opepříme, smažíme vše doměkka. Poté smícháme s nastrouhaným pecorinem a směsí plníme uvařené cibule.

Poskládáme na plech, pokapeme olejem a zapékáme asi 20 minut. Já ji mám nejraději s bagetkou a červeným vínem della casa.