Poloha

Leží na rozhraní Calabrie a Basilicaty. Je to rekreační starobylé přímořské městečko s hotely, apartmány, kempem i marinou. A s historií…

Centrum městečka se rozprostírá na kopci nad mořem. V sezoně je plné turistů. My jsme odtud vyplouvali na nedaleké Liparské ostrovy, kolem sopečného ostrova Stromboli, což je příjemné týdenní putování.

Lodě si půjčujeme u firmy  www.satrapa-yachting.cz.

Wikipédie říká, že Tropea je městečko u pobřeží Tyrhénského moře v jižní části Itálie, Kalábrie. Město se nachází v provincii Vibo Valentia. Žije zde více než 6 000 obyvatel. „Město na skále“ bylo osídlováno už od roku 1000 př. n. l. V době Římanů zde Sextus Pompeius porazil Caesara Octaviana. V 8. století n. l. zde bylo zřízeno biskupství, avšak větší rozmach začíná až v 16. a 17. století. Město bylo obehnáno hradbami až do konce 19. století. V oblasti se nachází mnoho řeckých a římských ruin.

Kde se ubytovat

Ubytovat se dá ve spoustě různých apartmánů, které mají většinou výhled na moře. V sezoně stojí kolem 30EUR na osobu.
My tedy byli ubytovaní v kempu přímo na břehu moře. Kemp je vedle pláže a stání jsou oddělena stromy, takže slunce tady svítí velmi příjemně a nejste vystaveni žádnému pařáku. Do města je to asi 50 schodů, ale jinak je tu vše jako na dlani, kousek do centra s kavárničkami a restauracemi, které jsou večer opravdu na každém kroku. Ráno jsou bary otevřeny většinou od 7 hodin, aby si každý mohl vychutnat první ranní espresso ještě před odchodem do práce.

Naučte se italsky od Italů

Uprostřed centra je kouzelně starobylá Univerzita pro cizince, kde se vyučuje italština v různých úrovních.
Vede to tu úžasný direttore Antonio s přítelkyní Simone. Do Tropey na univerzitu jsem se dostala letecky Praha – Roma a Roma – Lamezia Terme. Na letišti mi vyzvedli autem a cesta do Tropey trvala asi hodinu.

Také do sem jezdí přímý vlak z Milana, takže se dá jet do Milana autobusem /třeba Studentagency/ a odtud vlakem po pobřeží až do Tropey. Nádraží je kousek od centra.

Po okolí jsem se pohybovala vlakem nebo využívala výletů, které nabízela Univerzita. Ubytování zajistila také škola.
Sezona tady začíná v březnu a trvá do konce listopadu.

Zajímavé odkazy

Mapa